Συγκέντρωση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

Η Τ.Ε. Λιβαδειάς του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση – εκδήλωση μνήμης και τιμής στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης με θέμα ‘’Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ’’.

Στην εκδήλωση μίλησε η Νικολίνα Φάσσα μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ και παρουσιάστηκε βίντεο με το χρονικό των γεγονότων της εξέγερσης. Ποιήματα απήγγειλαν η Ειρήνη Γουργιώτη, η Αντωνία Τζιράκη κι ο Αλέκος Καρκάνας με την επιμέλεια της Πόπης Νικήτα. Εκ μέρους της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ και των οργανώσεων της ΚΝΕ, υπό τους ήχους του «επέσατε θύματα» κατατέθησαν λίγα λουλούδια, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή κι ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» κι «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» παραμένουν τόσο επίκαιρα όσο κι ανεκπλήρωτα. Σήμερα που η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε μια απέραντη νατοϊκή βάση υπηρετώντας την λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον λαό μας και τους γειτονικούς λαούς, που ενώ η επιστήμη κι η τεχνολογία προσφέρουν όλα τα εφόδια για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας, ο εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην εργατική- λαϊκή πάλη για μόρφωση κι εργασία, για μέτρα προστασίας της υγείας, για ελεύθερο χρόνο και εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή.

Ό,τι κέρδισε διαχρονικά ο εργαζόμενος λαός, το κέρδισε ακολουθώντας τον δρόμο του αγώνα. Γιατί όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» βαδίζοντας αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής.

Σχετικά